Ajax loot tegen Maribor Branik uit Slovenië

GENEVE, 29 AUG. Ajax speelt in de eerste ronde van het toernooi om de UEFA Cup tegen Maribor Branik. De Sloveense kampioen werd in de voorronde van de Champions League deze week uitgeschakeld door het Turkse Besiktas. Maribor verloor beide wedstrijden. Ajax speelt de eerste wedstrijd in eigen stadion.

Vitesse voetbalt in de eerste ronde tegen het Portugese SC Braga. De Arnhemse club speelt de eerste wedstrijd op eigen veld. FC Twente lootte een Noorse tegenstander. FC Lillestr/om komt eerst op bezoek in Enschede. De thuisduels in het UEFA-Cuptoernooi worden dinsdag 16 september gespeeld, de returns twee weken later.

In het Europa Cup 2-toernooi ontmoet Roda JC in de eerste ronde Hapoel Beer-Sheva uit Israel. De Nederlandse bekerwinnaar speelt eerst uit, op donderdag 18 september. De tweede wedstrijd is veertien dagen later in Kerkrade.