Zweedse groep zegt bommen te hebben geplaatst

STOCKHOLM, 28 AUG. Een groep die zichzelf de “Wij die Zweden hebben opgebouwd” (VSBS) noemt, heeft gisteren in een brief de verantwoordelijkheid opgeëist voor de bomaanslag maandag op een stadion in het Zweedse Göteborg. Met de aanslag wilden ze de Zweedse kandidatuur voor de Olympische Spelen in gevaar brengen.

Als het Internationaal Olympisch Comité volgende maand Zweden uitkiest als ontmoetingsplaats voor de Spelen van 2004, kan Zweden aan een heuse oorlog verwachten, aldus de VSBS. De groepering vindt de Spelen geldverspilling en zegt in naam van de “halve Zweedse bevolking” te spreken. De VSBS heeft zich ook verantwoordelijk gesteld voor eerdere aanslagen op sportterreinen in Zweden, waaronder het Olympisch Stadion in Stockholm. (Reuter, AP)