Onderzoek naar 'biologische agressie'

GENÈVE, 28 AUG. Op een bijeenkomst van landen die het verdrag tegen de uitbanning van chemische wapens hebben getekend is gisteren een compromis bereikt over de beschuldigingen van Cuba dat de Verenigde Staten biologische agressie tegen het eiland hebben gepleegd.

Volgens Cuba heeft een Amerikaans vliegtuig vorig jaar een insectenplaag op Cuba veroorzaakt door een biologisch mengsel op akkers te sproeien. Na drie dagen van overleg is besloten de kwestie aan deskundigen voor te leggen, die over een maand rapport moeten uitbrengen.

Een groep van zes diplomaten uit zes landen - Nederland, Brazilië, Canada, Iran, Nigeria en Rusland - zal de Britse voorzitter van het overleg, ambassadeur Oam Soutar bijstaan om de zaak voor het einde van het jaar opgehelderd te hebben. (AP)