Culinair wandelen

Na Heerlen, Haarlem, Gouda en Groningen kan men nu ook in Delft een digestief ommetje maken door het historische centrum van de stad. De culinaire wandelingen in Delft worden georganiseerd door De Dinnerclub. Er worden zes restaurants aangedaan en de tussenliggende wandelingen duren ongeveer 20 min.

*Culinair wandelen in Delft, zo 28 sept, zo 19 okt en zo 30 nov, 11.30-18u, deelname ƒ 99 p.p., inl 070-3800428

Brouwerij-artikelen

In Waalwijk wordt op zo 31 aug een ruilbeurs voor brouwerij-artikelen gehouden. Een beurs van en voor verzamelaars van attributen die bij het brouwen van bier horen.

*Ruilbeurs brouwerij-artikelen, Nieuwe Lido, Vijverlaan 10, Waalwijk. Toegang ƒ 2, inl 041-6272051

Triple X

Tijdens het vierde Triple X kunstenfestival op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam komen (inter-)nationale kunstenaars bijeen om de grenzen te verkennen tussen verschillende kunstdisciplines, zoals dans, electronische media, muziek, theater en performance. Verwacht worden onder andere een productie van Jim Whiting met metalen mensen, schorpioenen en hectische robotwezens, in scène gezet op het water van de Haarlemmervaart en de muzikale performance Mezclador van de Spaanse groep Von Magnet. Ook is er een expositie van beeldende kunst met werk van onder andere Franz Feigl, Sarah Lucas en Laura Kikauka.

*Triple X, Westergasfabriek, t/m 7 sept, Haarlemmerweg 8-10, Amsterdam, inl 020-4205316

Rotterdam gaat nat!

Tijdens het Waterstad Maritiem Festival in Rotterdam zullen de vijf maritieme musea in de havenstad in het teken staan van schepen en scheepsliederen. Op zeven podia rond de oude haven vindt dan het Internationaal Shanty-festival plaats.

*Waterstad Maritiem Festival, Leuvehaven, Wijnhaven, Oude Haven, Haringvliet, za 30 en zo 31 aug, 10-18u, gratis toegankelijk

Storm op Slot Loevestein

Een zwijgende (maar beslist niet stille: regisseur Bert Bartens zette het toneelstuk op muziek) versie van De Storm van William Shakespeare wordt t/m 14 sept opgevoerd rond de slotgracht van Slot Loevestein.

*De Storm, t/m 14 sept, wo t/m zo 21u, entree ƒ 30, Slot Loevestein, Poederoijen, res en inl 070-3177211/0183-631525

Vliegende Marine

In het luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol is ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van de Marineluchtvaartdienst een expositie te zien van tekeningen van alle vliegtuigen die sinds mei 1940 bij de marine hebben gevlogen.

*80 Jaar Vliegende Marine, t/m 1 nov, dag 10-17u, entree ƒ 9, 4 t/m 12 jaar ƒ 6,50, 65+ ƒ 8, Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome, Luchthaven Schiphol, inl 020-6041521

Bloementapijt in Haarlem

In Bloemenstad Haarlem is t/m 31 aug een reusachtig (60 bij 25m) bloementapijt (gemaakt van 400.000 echte begonia's) 'uitgerold' op de Grote Markt. Vanaf een 4.5m hoog platform zijn alle afbeeldingen goed te zien.

*Bloementapijt Haarlem, t/m zo 31 aug, openingstijden platform do t/m za 10-23u30u, zo 10-17u, toegang ƒ 5, inl 06-32024043

Crossing Border

Het jaarlijkse Crossing Border-festival voor 'spoken word' en popmuziek vindt dit jaar voor de eerste maal plaats in het Nederlands Congresgebouw in Den Haag. Verwacht worden o.a. Jools Holland, Lintin Kwesi Johnson, Lou Reed, Skik, Loudon Wainwright III, Arnon Grunberg, Roddy Doyle, jonge schrijvers uit Schotland en de zogeheten Payback-auteurs (zwarte auteurs uit de VS) en de Britse 'street author' Q van de bestseller Deadmeat.

*Crossing Border Festival, 11 t/m 13 sept, dag va 19u, Nederlands Congresgebouw, Den Haag, toegang ƒ 45 (dagkaart), ƒ 80 (2-dagenkaart), voorverkoop bij grote postkantoren of de ticketlijn 0900-3001250

Vrijetijds- & kortingsgids

Een gids vol kortingsbonnen voor pizzapunten, ijsjes, theatertickets en sjieke restaurants, dat is de nieuw uitgekomen Groot-Amsterdam Vrijetijds-& kortingsgids.

*Groot-Amsterdam Vrijetijds-& kortingsgids, ƒ 29,95, verkrijgbaar bij boekhandels in Amsterdam

Strips

In Valkenswaard vindt dit weekeinde het 12de Brabants Stripspektakel plaats. Verwacht worden een grote stripruilbeurs, stands van fanclubs, signerende tekenaars en auteurs (onder andere Walthery, Jean Pol, Luc van Asten, Peter de Wit, Verhaeghe) en een veiling met bijvoorbeeld originele gesigneerde tekeningen van Herge, een door Franquin gesigneerde telefoonkaart en een filmcel van FC Knudde.

*12de Brabants Stripspektakel, za 30, zo 31, 10-17u, toegang ƒ 3,50, Zaal Valkencourt, Pastoor Heerkensdreef 15, Valkenswaard, inl 011-661473