BLADEN

MAN

Het 'deuxième bureau' met de geheime geliefde rukt op, constateert het modieuze mannen-lifestyle blad Man. Ingeklemd tussen keurig opgemaakte heren in tweedelig bruin met een blauwe das (René Lezard) en de 'stoere binken'-look van Pall Mall American Classics, breekt Juliette Berkhout een lans voor overspel gehuld in list, bedrog en stilzwijgen. Elders in dit blad een bespreking van een intrigerend boek geschreven door een zwarte Amerikaanse pooier. In de relatie die deze man onderhield met vrouwen gold slechts één wet, die van het groffe geweld.

*Man, ƒ 9,95

VB MAGAZINE

'Hoe vrijwillig is de ouderhulp op school?' vraagt VB Magzine (het tijdschrift voor vrouwen met ambitie) zich af. Het blijft tobben voor werkende moeders: “Onbezoldigde hulp van ouders verruimt het perspectief van de school aanzienlijk. Maar is het normaal om van ouders te vragen op school de wc's te komen doen, terwijl ze thuis uit tijdgebrek daarvoor een werkster inschakelen?” Ook aandacht voor het eerste personeel dat je als beginnende ondernemer gaat aannemen (uit goodwill de buurvrouw inhuren is géén goed idee). En in de zakenreisgids: reisverzekeringen onder de loup en tips tegen jetlag.

*VB Magazine, ƒ 9,75

COSMOPOLITAN

'Cosmopolitan is vernieuwd' staat met schreeuwerige letters over covermodel Claudia Schiffer te lezen. Naast een andere lay-out en nieuwe rubrieken over koken, gezondheid en reizen, is het opvallendste dat het blad ook op een jongere doelgroep lijkt te mikken. Bijvoorbeeld met de reportage over vj Sylvana van muziekzender TMF. Verder veel psychologiserende stukken over 'wegwerprelaties' of eeuwige trouw, geen of juist te veel zin in seks en onzekerheid over je lichaam (vaker in de spiegel kijken en veel peptalk schijnen te helpen). Voor smulpapen recepten voor de lekkerste bagels en veel vrouwelijk bloot in een modereportage over 'bare essentials', kledingstukken waarvan je denkt: “hoe heb ik ooit zonder gekund?”

*Cosmopolitan, ƒ 4,95

MARIE CLAIRE

Een fotoreportage over het Zuid-Afrikaanse Shembe-dorp, een religieuze gemeenschap waar alleen maagden wonen. Vroeger werden ze elk jaar inwendig onderzocht om te controleren of het maagdenvlies nog intact was, tegenwoordig mogen ze uitgaan, studeren en werken.

“Plastische chirurgie is voor ons normaal. We hebben allebei bewust gespaard en er vakanties voor gelaten. We gaan ook samen nar de kliniek voor controles”, aldus dochter Astrid in een artikel waarin dochters vertellen over de schoonheidsoperaties van hun moeder. Astrid en haar moeder Cock gaven samen bijna dertigduizend gulden uit aan lippen, borsten, oogleden en andere lichaamsdelen.

Verder een interview met minister Annemarie Jorritsma en een reportage over het Amerikaanse cheerleader-kampioenschap.

*Marie Claire, ƒ 8,50

BLVD.

Veel dichtgesealde verpakkingen deze maand om de tijdschrijften. Ook de Blvd. (met nieuwe hoofdredactrice Hanny Roskamp) heeft cadeautjes bijgesloten: het nieuwe geurtje van Hugo Boss voor vrouwen en een 'Payback Sampler', een pocket met fragmenten uit romans van zwarte auteurs die centraal staan tijdens het komende Crossing Border-festival.

Verder: Prisongroupies, vrouwen die vallen op (levens-)gevaarlijke mannen: zelfs Marc Dutroux schijnt fanmail te ontvangen met schaamhaar erin. En: de tien beste kung fu films.

*Blvd., ƒ 8,50

EIGEN HUIS & INTERIEUR

De stedenspecial van EH&I is gewijd aan Barcelona. Designers en architecten uit die stad vertellen wat hun favoriete adressen zijn. Ruim dertig pagina's met winkels, restaurants, café's en modezaken. Ook een onvermijdelijk kijkje in het Gaudi-huis.

In Madurodam mogen kinderen van Nederlandse architecten commentaar geven op de creaties van hun vader. Verder stelt EH&I vast dat de trend in de keuken is: strakke vormen, neutrale kleuren en roestvrij staal en/of geribbeld aluminium. Aanbevolen voor de moderne keuken: koffiezetapparaat annex thermoskan, prijs: ƒ 348.

*Eigen Huis & Interieur, ƒ 8,75