Winstval Neways

NUENEN, 27 AUG. Neways heeft in de eerste helft van dit jaar een winst van 2,3 miljoen gulden geboekt, vergeleken met 3,0 miljoen vorig jaar. De producent van professionele elektronica had in juni al laten weten dat de winst zou dalen, onder meer door de introductie van een nieuw automatiseringssysteem.

Ook de trage verplaatsing van de productie van twee dochterbedrijven naar een nieuwe vestiging in Eindhoven speelde Neways parten. De omzet in de eerste zes maanden daalde van 127,2 miljoen gulden vorig jaar tot 117,7 miljoen dit jaar.

De onderneming uit Nuenen verwacht dat het ergste leed is geleden, onder meer doordat bij de Duitse vestiging flink is bezuinigd. Ook is de onderneming erin geslaagd een koper te vinden voor haar 50-procentsbelang in het Belgische Essec Europe. Voor de tweede helft van het jaar voorziet Neways een duidelijke verbetering van het resultaat.

De directie van Neways wordt binnenkort uitgebreid met J. Mengelers, nu directeur productdesign en ontwikkeling bij autofabrikant NedCar. Mengelers is de beoogde opvolger van algemeen directeur G. Meulensteen, tevens oprichter en grootaandeelhouder van Neways. Na een afwezigheid van twee jaar keerde Meulensteen vorig jaar terug als algemeen directeur. Zijn opvolger was om gezondheidsredenen afgetreden. (ANP)