Winstdaling Delft Instruments

DELFT, 27 AUG. De winst van Delft Instruments in de eerste zes maanden is gedaald van 3,1 miljoen gulden vorig jaar tot 3,0 miljoen dit jaar. Het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening daalde van 3,4 miljoen tot 3,3, miljoen gulden. Voor het hele jaar rekent de producent van onder meer nachtkijkers en medische apparatuur niettemin op een hogere winst uit gewone bedrijfuitoefening. Vorig jaar kwam dat cijfer uit op 13,2 miljoen gulden.

De omzet steeg in de eerste helft van dit jaar tot 193,7 miljoen gulden. Dat komt neer op een stijging van 7 procent, indien de omzet wordt gecorrigeerd voor de verkoop vorig jaar van dochteronderneming Kipp & Zonen.

Een opvolger van bestuursvoorzitter R. Kingma, die onlangs zijn vertrek aankondigde, is nog niet benoemd. (ANP)