Winst Econosto stijgt licht

ROTTERDAM, 27 AUG. Technische groothandel Econosto uit Rotterdam heeft het eerste halfjaar afgesloten met een bescheiden winstgroei bij een fors hogere omzet. De integratie van de nieuwe bedrijfsonderdelen Hofland Deltaflex en Petrecon drukte het nettoresultaat. Econosto spreekt van een tijdelijk effect en verwacht voor geheel 1997 een aanzienlijke winstgroei.

In het eerste halfjaar behaalde Econosto een nettoresultaat van 6,3 miljoen gulden, tegenover 5,9 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De omzet groeide met 35 procent tot 318 miljoen gulden. Deze toename is voor een belangrijk deel te danken aan acquisities. De autonome groei bedroeg 10 procent.

Econosto financierde de groeistrategie door de uitgifte van nieuwe aandelen, begin dit jaar. Daardoor zal de winst per aandeel naar verhouding iets minder snel groeien dan de nettowinst. Econosto spreekt in dit verband van een “duidelijke” stijging van de winst per aandeel. (ANP)