Wim Jansen met Celtic in UEFA Cup

GLASGOW, 27 AUG. Trainer Wim Jansen heeft met zijn club Celtic het hoofdtoernooi van de UEFA-cup bereikt. De Schotten versloegen FC Tirol uit Oostenrijk ruim, met 6-3. De eerste wedstrijd eindigde in een 2-1 zege voor Tirol. Jansen werd pas in de tweede helft gerustgesteld. In de rust was het nog gelijk, 2-2. Bij Celtic zijn de oud-Feyenoorders Regi Blinker en Henke Larsson actief.

Oefenmeester Frans Thijssen is gisteravond met zijn club Malmö FF in de voorrondes van de UEFA-cup uitgeschakeld. Thuis verloor het Zweedse team met 2-0 van Hajduk Split, dat het eerste duel ook al met 3-2 had gewonnen.

Anderlecht haalde gemakkelijk het hoofdtoernooi. De Belgen wonnen - net als in het eerste duel - met 2-0 van Vorslka Poltava uit Oekraïne. Per Zetterberg en Enzo Scifo verzorgden de score. Wel moest verdediger Glen de Boeck tien minuten voor het einde van de wedstrijd na zijn tweede gele kaart het veld verlaten. Trainer Eric Gerets was met Club Brugge succesvol tegen het Slowaakse HIT Gorica: 3-0. Ook het eerste duel hadden de Belgen al gewonnen, met 5-3.