Supporters Feyenoord veroordeeld

HAARLEM, 27 AUG. De politierechter in Haarlem heeft vanmorgen opnieuw vijf Feyenoord-aanhangers veroordeeld tot gevangenisstraffen van een half jaar, waarvan twee maanden voorwaardelijk wegens hun aandeel in de vechtpartij bij Beverwijk.

Een zesde verdachte kreeg een alternatieve straf opgelegd. Verder vonniste de politierechter een stadionverbod voor de tijd van twee jaar.

De zes 'Feyenoorders' waren op 23 maart in Beverwijk betrokken bij de vechtpartij tussen honderden supporters van Ajax en de voetbalclub uit Rotterdam. Tijdens die veldslag kwam Ajax-aanhanger C. Picornie om het leven en raakte F. Joos zwaar gewond.

De politierechter heeft deze week 22 verdachten veroordeeld voor hun aandeel in de vechtpartij.

Vorige week hoorden negen leden van de harde kern van Feyenoord genaamd Sport Club Feyenoord (SCF) gevangenisstraffen van anderhalf tot vijf jaar tegen zich eisen. De uitspraak in deze zaken is volgende week maandag.