Rockzanger Bob Dylan zal zingen voor de paus in Italië

ROME, 27 AUG. De Amerikaanse zanger Bob Dylan zal voor paus Johannes Paulus II zingen. Dit heeft het Vaticaan bij monde van monseigneur Ernesto Vecchi gisteren bekendgemaakt. Dylan zal op 27 september optreden op een massabijeenkomst van jongeren in de Noorditaliaanse stad Bologna.

De bijeenkomst is onderdeel van het Katholieke Eucharistische Congres dat door de paus wordt afgesloten. Johannes Paulus II zal ongeveer anderhalf uur de bijeenkomst bijwonen en de jongeren kort toespreken. Naar verwachting zal hij op zijn minst een deel van het optreden van Dylan bijwonen. “Dit wordt niet gewoon een concert, maar biedt de paus gelegenheid jonge mensen te ontmoeten,” aldus Vecchi.

Afgelopen juni verbleef Dylan enige tijd in het ziekenhuis om zich te laten behandelen voor histo- plasmose, een mogelijk dodelijke infectieziekte. “Ik weet dat Dylan onlangs zeer ziek was. We hebben voor Dylan gekozen omdat hij een vertegenwoordiger is van de beste soort rock. Hij heeft een spiritueel karakter,” zei Vecchi over de nu 56-jarige Dylan die in de jaren zestig bekend werd als 'protestzanger' met nummers als 'The Times They Are A-Changin' ', 'Like A Rolling Stone', 'Blowin' In The Wind', en 'Masters Of War'. Eind jaren zeventig bekeerde Dylan zich tot een fundamentalistische vorm van christendom, waarvan hij op zijn platen getuigde. Hij maakte toen drie gospel-elpees: Slow Train Coming, Saved en Shot of Love. Ook in zijn latere werk speelt religie nog een rol. Naast Bob Dylan zullen de Italiaanse zangers Andrea Bocelli en Lucio Dalla in Bologna optreden. (Reuters, AP).