Claeys thuis door paspoort

TAMPERE, 27 AUG. Zonder Kees van Wonderen en Geoffrey Claeys is Feyenoord gistermiddag afgereisd naar Finland voor de return tegen FC Jazz, vanavond in Tampere. Middenvelder Van Wonderen heeft rust genomen wegens een knieblessure. “Paul Bosvelt is zijn vervanger”, liet trainer Arie Haan bij aankomst weten.

Verdediger Claeys miste de trip naar Scandinavië door eigen schuld. De Belgische reserve, die liever vandaag dan morgen naar Club Brugge verhuist, kwam gisterochtend zonder paspoort bij de Kuip aan. Na een snelle autorit naar Brugge keerde hij weliswaar op tijd terug in Rotterdam, maar omdat hij de ochtendtraining had gemist, wees de boze Haan een vervanger voor Claeys aan: Volkan Kahraman, een 17-jarige middenvelder uit Oostenrijk.

Haan vermoedde geen opzet bij de ontevreden Claeys. “Hij was in elk geval behoorlijk teleurgesteld toen hij hoorde dat hij niet mee mocht”, zei de coach van Feyenoord. “Het is wel duidelijk dat hij er met zijn verstand niet helemaal bij is. Zijn hoofd zit niet bij Feyenoord. Maar we laten hem niet zomaar gaan.” (ANP)