ShowBiz opent in Aalsmeer

AALSMEER, 26 AUG. Aalsmeer krijgt een nieuw overdekt uitgaanscentrum vlak naast de studio's van Joop van den Ende. ShowBizCity, dat dagelijks 2500 bezoekers kan ontvangen, gaat op 9 december officieel open. Het project kost 35 miljoen gulden.

Midden in het 12.000 vierkante meter grote complex staat het Broadway Theater met bijna 900 stoelen, waarin dagelijks een show van een uur wordt opgevoerd. In de 'Comedy-store' met 230 plaatsen treden stand-up comedians op en krijgen humoristische tv-producties ruime aandacht.

Het centrum herbergt verder een grote disco waarin artiesten live optreden, een musical-café, een vrouwencafé, winkels, restaurants, een screentest-studio en een echte soapset, waar bezoekers een kijkje achter de schermen kunnen nemen. Volgens Joop van den Ende is het complex ook geschikt voor bedrijfspresentaties, tentoonstellingen en conferenties. Voor bijzondere gelegenheden kan er plaats worden gemaakt voor 5000 bezoekers. “Ik had het gevoel dat er nog iets aan ons bedrijf ontbrak. ShowBizCity is een uitgaanscentrum met alle elementen die ons bedrijf groot hebben gemaakt”, aldus Van den Ende. (ANP)