Molesteren van scheidsrechter strenger bestraft

HEETEN, 26 AUG. Molestaties van scheidsrechters in het amateurvoetbal worden dit seizoen strenger bestraft. De KNVB en de COVS (de centrale organisatie voor arbiters) hebben hierover afspraken gemaakt.

In een gezamenlijke brief roepen beide organisaties de verenigingen op met harde hand op te treden tegen spelers die zich misdadig gedragen. De KNVB en de COVS vragen de clubvoorzitters drie dingen: morele steun in de strijd tegen de verloedering, uitleg aan de leden over de rol van de scheidsrechter en rigoureus ingrijpen indien een clublid zich misdraagt. Onder ingrijpen verstaat de COVS het voorlopig schorsen van een speler die de arbiter molesteert. Met de tuchtcommissie en de commissie van beroep heeft de COVS overeenstemming bereikt over zwaardere sancties.