Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

'ING biedt op Furman Selz'

LONDEN, 26 AUG. De Britse zakenbank ING Barings, onderdeel van de ING Groep, is in gesprek over de overname van Furman Selz, een effectenbedrijf in New York. Ook Deutsche Bank en HSBC Holdings willen het bedrijf kopen, zo melden Amerikaanse financiële media.

Ingewijden spreken over een prijs van circa 300 miljoen dollar. Geen van de partijen wil bevestigen dat er onderhandelingen plaatsvinden.

Furman Selz heeft een jaarlijkse omzet van circa 400 miljoen dollar en ongeveer 10,5 miljard dollar aan vermogen onder beheer. Het kantoor telt zo'n 800 personeelsleden. INH Barings is al enige tijd op zoek naar een effectenhuis, inclusief een sterke Amerikaanse researchafdeling.