Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

'Franse economie groeit met 3 pct'

PARIJS, 26 AUG. De Franse minister van Economische Zaken, Strauss-Kahn, verwacht dat de Franse economie volgend jaar met 3 procent zal groeien. Maar hij waarschuwde dat die groei kan worden gehinderd door een verhoging van de rente in Duitsland of in de Verenigde Staten. Dat zei hij gisteren in een radio-interview.

Zijn opmerkingen komen aan de vooravond van een ontmoeting, donderdag, van de Franse premier Jospin en de Duitse kanselier Kohl. Strauss-Kahn zei te verwachten dat de Duitse centrale bank de rente niet zou verhogen. “Dat zou niet goed zijn voor de economische groei”, zei hij.