Zwaar verlies Barcelona in Bernabeu

ROTTERDAM, 25 AUG. Het tweede prestigeduel tussen Real Madrid en Barcelona is geëindigd in een vernedering voor de Catalaanse club. In de return van de strijd om de Spaanse Supercup won landskampioen Real met 4-1 van bekerhouder Barcelona. Het eerste duel had Barcelona vorige week met 2-1 gewonnen.

Trainer Van Gaal kreeg gisteren na afloop van de wedstrijd pittige kritiek in de Spaanse pers. Vooral de verdediging van Barcelona werd bespot. De Nederlandse doelman Hesp maakte een onzekere indruk. De Nederlandse voorstopper Reiziger gaf de Madrileense aanvallers Suker en Raul te veel ruimte. Elke dieptepass van Real zorgde voor chaos in de verdediging van Barcelona.

Van Gaal noteerde de fouten in zijn notitieblok en beloofde zijn spelers deze week een veredelde straftraining. De nieuwe coach werd deze zomer met veel bombarie binnengehaald en kreeg de financiële ruimte om voor 130 miljoen het vertrek van Ronaldo op te vangen. Het vernieuwde Barcelona is een week voor de start van de competitie nog lang niet op elkaar ingespeeld. De selectie van Real daarentegen is nauwelijks van samenstelling gewijzigd. Trainer Heynckes en verdediger Karanka zijn de belangrijkste nieuwkomers.

Karanka was de maker van het eerste doelpunt. Hij profiteerde van het weifelende optreden van Hesp. In de tweede helft was de oud-doelman van Roda JC kansloos bij schoten van de Spanjaard Raul, de Serviër Mijatovic en de Nederlander Seedorf. Voor Barcelona maakte de Braziliaan Giovanni vlak voor tijd nog een tegentreffer.