Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Volleybal

Volleybalduo vierde bij EK

RICCIONE, 25 AUG. Het Nederlandse duo Klok/Van der Kuip is op het EK beachvolleybal in Riccione als vierde geëindigd. In de halve finales verloor het duo met 15-12 van het Noorse tweetal Kjemperud/Hoidalen.

In de strijd om de derde plaats waren de Zwiters Laciga/Laciga met 15-9 te sterk. De titel ging naar de Noren Kvalheim/Maaseide.

Klok en Van der Kuip kregen na de nederlaag in de derde ronde tegen Kvalheim/Maaseide (15-7) een herkansing. Daarin wonnen ze van de Fransen Deulofeu/Guissart. De zusjes Rebecca en Deborah Kadijk werden uitgeschakeld.