Twee onderdelen van uitgeverij De Geus failliet

ROTTERDAM, 25 AUG. De directie van uitgeverij De Geus bv in Breda heeft faillissement aangevraagd voor twee onderdelen van het bedrijf: Uitgeverij Babylon-De Geus in Amsterdam en Uitgeverij Scheffers in Utrecht. Dat heeft directeur E. Visser bekendgemaakt. Bij de twee fondsen werken zes personeelsleden, die waarschijnlijk zullen worden ontslagen.

Volgens de directeur lijden de twee bedrijven aanzienlijke verliezen en is het niet langer mogelijk de tekorten op te vangen, omdat dan het voortbestaan van de gehele uitgeverij in gevaar zou komen. De Geus is een middelgrote literaire uitgeverij, die onder andere bekend is van de 'Geuzenpockets'. Babylon-De Geus en Scheffers, die voornamelijk reisgidsen, politieke biografieën en boeken op het gebied van natuur en milieu uitgeven, waren twee en een half jaar geleden door het concern aangetrokken om het non-fictie-gedeelte te versterken. De Geus bv zal proberen de exploitatie van de boeken van de twee fondsen voort te zetten.