Springruiter Estermann wint CHIO

ROTTERDAM, 25 AUG. De Zwitserse springruiter Paul Estermann heeft gisteren de Grote Prijs van het CHIO in Rotterdam gewonnen. Estermann bleef in de barrage met Flying Shark foutloos in 36,74 seconden. Daarmee was de combinatie vijfhonderdste seconde sneller dan de Amerikaan Peter Leone met Crown Royal Legato.

Leone maakte deel uit van het equipe van de Verenigde Staten, dat zaterdag in het Kralingse Bos al de landenwedstrijd had gewonnen. De Braziliaan Rodrigo Pessoa werd gisteren derde. Met Loro Piana Special Envoy bleef hij foutloos in 37,81 seconden.

In de Grote Prijs plaatsten zes van de 36 deelnemende combinaties zich met een foutloze rit voor de barrage. Onder hen waren twee Nederlanders. Bert Romp eindigde met Burg's Samantha als vierde, met vier strafpunten, in 37,75 seconden. Landgenoot Piet Raymakers werd met Jewel's Classic Touch zesde.

In de verlenging werd Esterman de verrassende winnaar. Hij won drie jaar geleden een wedstrijd in Portugal, maar was in Rotterdam een grote onbekende. Esterman (34) toonde zich onwennig tijdens de huldiging in het Kralingse Bos. “Als het zo goed blijft gaan, moet ik mijn boerenbestaan opgeven”, sprak de winnaar. (ANP)