Seedorf: 300 miljoen

MADRID, 25 AUG. Clarence Seedorf heeft gisteren een akkoord bereikt met Real Madrid over de verlenging van zijn contract. De 21-jarige Nederlands international tekent bij tot het jaar 2003.

Seedorf is net begonnen aan zijn tweede seizoen bij de Spaanse landskampioen. Eerder kwam hij uit voor Ajax en Sampdoria. In Italië speelde hij slechts één seizoen. In een clausule staat dat Seedorf tussentijds bij Real kan vertrekken als daar een vergoeding van tweeëntwintig miljard peseta's tegenover staat, zo'n 300 miljoen gulden. Daardoor is hij nu één van de duurste spelers ter wereld.

Eerder kwam Seedorf ploeggenoot Predrag Mijatovic een contract met Real Madrid overeen tot 2003. De afkoopsom voor deze Joegoslaaf werd vastgesteld op 280 miljoen gulden. Mijatovic verdient jaarlijks 3,5 miljoen netto.

De 19-jarige Raul van Real Madrid tekende eerder dit jaar een vijfjarig contract. Zijn afkoopsom bedraagt ongeveer tachtig miljoen gulden. Diens jaarsalaris bedraagt een kleine vier miljoen gulden.

De Braziliaan Ronaldo was tot voor kort bij Barcelona met een afkoopsom van 53 miljoen gulden de duurste voetballer in Spanje. Inter, zijn nieuwe club, gaf in totaal 88 miljoen gulden uit voor Ronaldo. Behalve de afkoopsom van het contract, gaf de Italiaanse club de Braziliaan zelf 28 miljoen tekengeld en een salaris van 6 miljoen gulden per jaar. Als hij zijn vijfjarige contract, kost Ronaldo Inter in totaal 112 miljoen gulden.