School Prince Charles in crisis

LONDEN, 25 AUG. De architectuuropleiding van de Engelse prins Charles is in de problemen geraakt. De opleiding, die prins Charles uit onvrede over de hedendaagse bouwkunst vijf jaar geleden oprichtte, heeft het programma voor het komende studiejaar uitgesteld. Dit meldde gisteren de Britse krant The Sunday Times.

Ondanks een zeer gunstige regeling voor studenten wist het Instituut voor architectuur slechts drie studenten voor het komende studiejaar te trekken. Er is plaats voor vijftien studenten, aldus The Sunday Times.

Een van de redenen waarom de school zo weinig studenten trekt is dat het Royal Institute of British Architects (RIBA) zijn goedkeuring heeft onthouden aan het onderwijsprogramma van de school van prins Charles, waarin vooral aandacht wordt geschonken aan classicistische en traditionalistische architectuur. Het programma voldoet niet aan de algemene criteria van een architectuuropleiding, aldus het RIBA. De directeur van prins Charles' architectuuropleiding, Richard Hodges, zal de komende dagen een radicale hervormingen van de opleiding voorstellen. (AFP)