Schermutselingen in Kashmir tussen India en Pakistan

JAMMU, 25 AUG. De afgelopen dagen hebben zich nieuwe schermutselingen voorgedaan in Kashmir aan de grens tussen India en Pakistan. Daarbij vielen zaterdag aan Indiase zijde vijf doden. Aan Pakistaanse zijde werden ten minste vier mensen gedood als gevolg van artilleriebeschietingen en mortiervuur over en weer.

Het overwegend islamitische Kashmir kwam vijfig jaar geleden bij de onafhankelijkheid van India en Pakistan bij het door hindoes gedomineerde India. Sindsdien is het gebied uitgegroeid tot het grootste geschilpunt tussen beide landen. Er werd twee keer oorlog om gevoerd.

De afgelopen dagen is vanuit veschillende punten aan de grens melding gemaakt oplaaiende gevechten tussen Indiase en Pakistaanse troepen. Ook vanochtend was nog sprake van beschietingen, maar die zouden minder intensief zijn dan in het weekeinde. Volgens plan zullen midden volgende maand in New Delhi nieuwe vredesbesprekingen worden gehouden over Kashmir. (Reuter)