Schalken wint tennistoernooi Boston

Sjeng Schalken heeft een seizoen vol blessureleed eindelijk glans kunnen geven. De 20-jarige Limburger bekroonde zijn goede optreden bij het tennistoernooi in Boston met een eindoverwinning. In de finale versloeg Schalken gisteren de als tweede geplaatste Chileen Marcelo Rios in twee sets: 7-5 en 6-3.

Schalken behaalde in Boston de derde toernooizege in zijn loopbaan. In 1995 won hij in Valencia, een jaar later in Jakarta. Zijn beste prestatie dit seizoen was de halve finale in Philadelphia.

Aanvankelijk twijfelde Schalken of hij in Boston wel zou aantreden. Een week daarvoor moest hij in New Haven nog afhaken met een knieblessure. Pas na onderzoek van het gewricht besloot hij toch mee te doen. In de kwartfinale versloeg hij de als eerste geplaatste Spanjaard Corretja, in de halve eindstrijd was hij te sterk voor nummer vijf Albert Costa. In de finale overklaste hij Rios op alle fronten. “Alles ging goed”, zei Schalken. “Het was zo'n wedstrijd die je twee tot drie keer per jaar speelt.” Door zijn zege steeg Schalken op de wereldranglijst van plaats 79 naar de 47ste plek.