Norman zegeviert bij World Series golf

AKRON, 25 AUG. De Australiër Greg Norman heeft gisteren het World-Series-golftoernooi gewonnen. De Grote Witte Haai had op de par-70 Firestone-baan in Akron voor de vier ronden 273 slagen nodig, vier minder dan de Amerikaan Phil Mickelson. Tiger Woods eindigde vijf slagen achter Norman op een gedeelde derde plaats.

De 42-jarige Norman liet zich op de laatste dag niet door de regen afleiden en noteerde een slotronde van 67, na eerdere rondes van 68, 68 en 70. De overwinning was een belangrijke opsteker voor de Australiër. Hij was vorig jaar nog de nummer één van de wereldranglijst, maar speelde dit seizoen belabberd in de vier majors. Hij miste de cut bij de Masters en de US Open, eindigde gedeeld 36ste in Britse Open en gedeeld dertiende in de vorige week gespeelde US PGA. “Mijn prestaties in de majors waren droevig”, gaf hij toe. “Ik deed nergens mee voor de overwinning. Vanuit dat perspectief was 1997 een mager jaar.” Norman verdiende 800.000 gulden met zijn zege.

Op de Europese Tour heeft de Zweed Per-Ulrik Johansson zijn titel in het European Open in Dublin succesvol verdedigd. Hij won met zes slagen voorsprong (21 onder par) op de Engelsman Peter Baker. Gedeelde derde werd de Spanjaard Jose-Maria Olazabal met een slotronde van 65. Olazabal klom naar de elfde plaats op de Europese ranglijst. Daarmee is hij vrijwel verzekerd van een plaats in het Ryder-Cupteam dat einde volgende maand in Spanje tegen de Amerikanen speelt. Tien spelers kwalificeren zich automatisch, maar de nummer tien, Miguel Martin, kan niet spelen wegens een blessure.

Bij het Europees kampioenschap voor amateurs in Zwitserland heeft de Nederlander Niels Kraay de titel verspeelt op de laatste acht holes. Hij sloeg een paar bogey's en eindigde met een ronde van 73, goed voor een gedeelde vijfde plaats. (AP, Reuter, ANP)