Nederlaag hockeyers tegen Duitsland

HAMBURG, 25 AUG. De hockeyers van Duitsland hebben in Hamburg een vierlandentoernooi gewonnen. Voor 3200 toeschouwers versloeg de Europees titelhouder olympisch kampioen Nederland met 3-2. In een bikkelhard duel, waarin Nederland drie gele kaarten kreeg, maakten de Duitser Christian Blunck en de Brabander Bram Lomans twee treffers. Het beslissende doelpunt kwam van de stick van Wouter van Pelt, die een voorzet van Oliver Domke in eigen doel werkte.

Het was de derde nederlaag op rij van Nederland tegen Duitsland. De ploeg van bondscoach Roelant Oltmans heeft al zes wedstrijden niet meer op Duits terrein kunnen winnen. De laatste zege dateert van 19 mei 1993, toen in Hurth met 2-1 werd gewonnen. Oltmans tilde niet al te zwaar aan de nederlaag. “We zaten er duidelijk doorheen en dat vind ik niet onbegrijpelijk als je bedenkt dat we voor aanvang van het toernooi slechts eenmaal hebben getraind.”

Beide landen bereiden zich voor op het toernooi om de Champions Trophy, dat over twee maanden in Australië wordt gespeeld. Het evenement in Adelaide geldt weer als voorbereidend toernooi op het wereldkampioenschap in 1998 in Utrecht.

Oltmans kon dit weekeinde niet beschikken over zijn aanvoerder Stephan Veen, die aan de kant moest blijven met een dijbeenblessure. Daar stond wel de rentree van Leo Klein Gebbink tegenover, maar ook de speler van Kampong hield het geen zeventig minuten vol. Klein Gebbink heeft ook last van een hamstringblessure. De vermoeide Teun de Nooijer speelde niet voluit in Hamburg.

Het Nederlands elftal maakte het zichzelf onder tropische omstandigheden extra moeilijk. Door de gele kaarten van Erik Jazet, Danny Bree en Jacques Brinkman speelde de ploeg gedurende een half uur met tien spelers. Nadat Lomans door twee benutte strafballen voor twee gelijkmakers had gezorgd, raakte Nederland in de slotfase vermoeid. (ANP)