Keepersfouten helpen Vitesse aan volle winst

ROTTERDAM, 25 AUG. In de eerste 'subtopper' van het seizoen won Vitesse gisteren met 3-1 van Roda JC. In Arnhem hertstelde de club van trainer Ten Cate zich van de grote nederlaag tegen Ajax, afgelopen dinsdag. Voor Roda betekende de nederlaag een terugslag, na de 1-0 overwinning vorige week tegen FC Utrecht.

Voor Vitesse opende Trustfull de score. De voormalige speler van Feyenoord en Sheffield Wednesday profiteerde van een keepersfout van Damjanac. Vlak voor rust kopte de Belgische spits Peeters, overgenomen van Lierse SK, op de paal van het Arnhemse doel. Vlak na rust zorgde Perovic voor een 2-0 voorprong voor Vitesse, dat de strijd leek te hebben beslist.

Doomernik van Roda schoot vervolgens tegen de lat uit een vrije trap. Tien minuten voor tijd maakte Vrede de enige tegentreffer van Roda. Dezelfde speler zorgde bijna voor de gelijkmaker, maar hij trof de buitenkant van de paal. In de blessuretijd maakte Curovic 3-1. Opnieuw ging doelman Damjanac niet vrijuit.

FC Twente stelde teleur in de tweede competitiewedstrijd. Na de 4-1 overwinning op Fortuna Sittard volgde gisteren een 0-0 gelijkspel tegen Volendam. De ploeg van trainer De Boer verdiende de overwinning in het eigen stadion, maar Twente-doelman Boschker verkeerde in uitstekende vorm. Hij redde in de beginfase op een prachtige vrije trap van Schulp. Na ruim een kwartier spelen kreeg Molenaar de beste kans van de wedstrijd. Hij miste voor een vrijwel leeg doel.

Zonder overtuigend te spelen behaalde FC Utrecht een grote overwinning op MVV. De promovendus uit Maastricht kwam er niet aan te pas in Nieuw Galgenwaard: 6-1. De ploeg van trainer Körver maakte een zwakke indruk. Na de 3-0 nederlaag tegen Feyenoord sprak de optimistische coach nog over een ongelukkige wedstrijd. Gisteren kon Körver geen excuses bedenken.

Bij Utrecht was aanvaller Mols de belangrijkste speler. Hij maakte in de eerste helft de eerste twee doelpunten. Robbemond zorgde na rust voor 3-0. Na de tegentreffer van Landzaat raakte MVV weer in de verdrukking. Decheiver, Beekink en Van Nieuwkerk zorgden voor de hoge score.

NEC heeft de goede start in de eredivisie geen vervolg kunnen geven. Na de uitzege tegen Willem II (2-1) verloor de Nijmeegse club zaterdag voor eigen publiek met 1-0 van Heerenveen. Trainer De Haan paste in de tweede helft een gelukkige wissel toe. Cruden schoot in eigen doel, nadat hij in verlegenheid was gebracht door invaller Gusatu.

Bij RKC-FC Groningen (1-1) kwam de thuisclub vlak voor tijd op gelijke hoogte. maakte de gelijkmaker voor RKC, nadat Bombarda Groningen in de eerste helft aan de leiding had geholpen. Bij De Graafschap-Willem II (3-1) leed trainer Adriaanse zijn tweede achtereenvolgende competitienederlaag.