Bloedige strijd in gevangenis Jamaica

KINGSTON, 25 AUG. Negen gevangenen zijn zaterdag gedood en zeven anderen raakten gewond bij een treffen tussen gevangenen in een zwaar beveiligde penitentiaire inrichting in de Jamaicaanse hoofdstad Kingston. Dit brengt de dodentol na vier dagen gevangenisgeweld op zestien.

Dat zei de Jamaicaanse politie zondag. De rellen begonnen woensdag toen het landelijk hoofd van gevangeniszaken, John Prescod, voorstelde aan bewakers en gevangenen condooms te verschaffen. De bewakers gingen hierop in staking. Ze vonden dat dit impliceerde dat ze homoseksuele contacten met de gevangenen hadden. De gevangenen maakten van de staking gebruik om medegevangenen aan te vallen die ze verdachten van homoseksualiteit. Prescod zei enkel de verspreiding van aids te hebben willen voorkomen en trok zijn voorstel onmiddellijk in. Zaterdagavond werd de orde hersteld. (Reuter, AP)