Website

Het intikken in een zoekprogramma van de afkortingen RTL4, RTL5 en HMG levert niets op, noch het zoeken in Nederlandse indexen. Veronica zit op het Internet, zoals in deze rubriek al eerder is beschreven.

Maar RTL4 en RTL5 hebben blijkbaar niets, evenmin als de overkoepelende Holland Media Group. Zouden deze zendgemachtigden zich bewust als enigen afzijdig houden van het nieuwe medium? Merkwaardig genoeg is er wel een initiatief van de publieke omroepen van Nederland 1 (AVRO, KRO, NCRV), waarop behalve de eigen programma-informatie vooral de informatieve programma's van de commerciëlen zijn vertegenwoordigd. Tv Update heet het: deze site biedt “actuele informatie over Nederlandstalige tv-programma's”. De bladen Televizier, Tv-studio, Mikro-gids, Avro-bode en NCRV-gids presenteren zich hier, niet voor niks alle nauw verbonden met de VNU - aandeelhouder van de Holland Media Group. Hier is te zien wat het nieuws van RTL4 en 5 te bieden heeft, maar ook de inhoud van het publieke NOS-Journaal. Ook geeft Tv Update de inhoud van Hart van Nederland van SBS6, 5 in het land en David Letterman (RTL5), maar laat het de inhoud van bijvoorbeeld Nova onvermeld - of was dat nog niet voorhanden? Handig op deze site is een overzicht van de speelfilms op de Nederlandstalige tv (dus ook van BRTN), met een kwalificatiesysteem dat loopt van 1 tot 4 sterren. Tv Update biedt tevens service over nieuwe speelfilms in de bioscoop, videofilms en het zenderpark. Het streven om een actueel overzicht te brengen van de inhoud van alle informatieve programma's op de Nederlandse tv is te prijzen; nu nog de volledigheid.

http://tvupdate.nl