VS stemmen toe in pelgrimage naar Cuba

WASHINGTON, 23 AUG. De Amerikaanse regering heeft een verzoek ingewilligd van de aartsbisschop van Miami om katholieken toestemming te verlenen naar Cuba te varen als de paus in januari een bezoek brengt aan het eiland. Dat heeft het State Department gisteren bekend gemaakt.

De pelgrims zullen de reis maken met een speciaal cruise-schip. Het aartsbisdom krijgt een speciale vergunning die de bedevaartgangers toestaat een beperkte hoeveelheid geld uit te geven op Cuba, dat al 34 jaar gebukt gaat onder een economische boycot van de VS.

Het embargo verbiedt Amerikaanse staatsburgers niet naar Cuba te reizen, maar ze mogen er geen dollars uitgeven. De bijzondere vrijstelling houdt in dat deelnemers aan de cruise van Miami naar Havana ten hoogste 100 dollar per dag mogen spenderen. Het pausbezoek begint op 21 januari. (Reuter)