Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Zorg

Stagiaire wordt vervolgd na fout met medicijnen

ALMERE, 23 AUG. Justitie in Zwolle zal een twintigjarige stagiaire bij een apotheek in Almere vervolgen, omdat ze een jaar geleden verkeerde medicijnen maakte, waardoor een veertigjarige man overleed.

Ook de verantwoordelijke apotheker en zijn assistente worden vervolgd. De stagiaire maakte capsules voor pijnbestrijding, die ze per abuis vulde met methadon in plaats van cellulose. De man overleed aan een overdosis methadon. Zijn vrouw en schoonmoeder zijn op de valreep in het ziekenhuis gered. Zij hadden dezelfde capsules enkele dagen na het overlijden van de man geslikt. Op dat moment wisten zij nog niet wat zijn dood had veroorzaakt.