Landscheidingsweg moet snel verlengd

DEN HAAG, 23 AUG. De aanleg van de Verlengde Landscheidingsweg ten noorden van Den Haag is snel nodig. Dit is het advies van onafhankelijke deskundigen aan de Raad van State. Het kwam gisteren tijdens een zitting van de Raad van State aan de orde.

De Verlengde Landscheidingsweg moet het gebied noordelijk van Den Haag betere verbindingen geven. In het plan moet Rijksweg A4 bij Leidschendam twee nieuwe afslagen krijgen, zowel in de richting van Wassenaar als naar Leidschendam. Door de nieuwe weg moeten zowel Voorburg, Wassenaar, Leidschendam als Den Haag-Noord betere verbindingen krijgen. De aanleg van de Verlengde Landscheidingsweg moet volgend jaar beginnen. Het plan roept veel bezwaren op. Het Platform tegen de Verlengde Landscheidingsweg, dat ruim twintig organisaties vertegenwoordigt, wil dat het hele traject ter discussie komt. Nu worden telkens losse weggedeelten behandeld. (ANP)