Eindzege voor Jalabert

BURGOS, 23 AUG. De Franse wielrenner Laurent Jalabert heeft de Ronde van Burgos gewonnen. Zijn leidende positie in het algemeen klassement kwam in de vijfde en laatste etappe niet meer in gevaar.

De zege in de laatste rit ging na een massasprint naar Marcel Wüst. De Duitser bleef Jeroen Blijlevens net voor. Tristan Hoffman was de beste Nederlander in het eindklassement. Hij eindigde als 65ste op ruim veertien minuten van Jalabert.

Foreldorado/Golff stopt per 1 januari definitief met de sponsoring van de derde wielerformatie van Nederland. Reden hiervoor is dat de ploeg met het huidige budget van 1,5 miljoen gulden niet kan meedraaien in de top. Daarbij konden de twee sponsors niet meer subsponsors vinden. Het betekent dat renners als Eddy Bouwmans, John van den Akker en Raymond Meys op zoek moeten naar een andere werkgever.