Britse vegetariër lijdt aan variant Creutzfeldt-Jakob

LONDEN, 23 AUG. Een jonge vrouw in Groot-Brittannië, die al twaalf jaar vegetariër is, heeft de nieuwe variant opgelopen van de ongeneeslijke Creutzfeldt-Jakob-ziekte, die in verband wordt gebracht met een soortgelijke, dodelijke aandoening bij runderen. Dat heeft haar vader gisteren bekend gemaakt.

Clare Louise Tomkins (24) is al tien maanden ziek en de diagnose werd twee weken geleden gesteld. Haar huisarts was niet onmiddellijk bereikbaar om het bericht te bevestigen.

Volgens professor John Pattison, decaan van de medische faculteit van de Universiteit van Londen en tevens voorzitter van de commissie die de regering adviseert over de hersenziekte, noemde het zeer waarschijnlijk dat mevrouw Tomkins lijdt aan de nieuwe variant. “Het feit dat deze vrouw zolang vegetariër is, is hoogst ongewoon en noopt ons tot nadenken over de implicaties”, aldus de hoogleraar. (AP)