Winstgroei Van der Giessen-de Noord

Scheepswerf Van der Giessen-de Noord heeft in de eerste helft van dit jaar een netto winst geboekt van 11,7 miljoen gulden, tegenover 5,4 miljoen in dezelfde periode in 1996. Vooral eenmalige baten krikten de resultaten omhoog. De bedrijfsactiviteiten draaiden met een fractionele winst van 318.000 gulden matig.

De onderneming verdiende 9,2 miljoen op de verkoop van woningen. Ook was er een belastingmeevaller van 2,2 miljoen gulden. Van der Giessen-de Noord heeft al een tijd last van een scherpe prijsdruk in de scheepsbouw. Wel slaagde de onderneming er het afgelopen halfjaar in een aantal orders in de wacht te slepen.

Voor geheel 1997 verwacht de onderneming een positief resultaat uit de gewone bedrijfsuitoefening. Deze winst komt overigens niet uit de scheepsbouwactiviteiten, maar van dochtermaatschappij NKI die onder meer bagageafhandelingssystemen en balies voor luchthavens maakt.