Waterpolo voor vrouwen bij Spelen in Sydney

DARTMOUTH, 22 AUG. Kanoslalom en waterpolo voor vrouwen zullen over drie jaar onderdeel zijn van de Olympische Spelen in Sydney. De Australische minister van olympische zaken, Michael Knight, heeft dat de Internationale Kano Federatie (ICF) en de Internationale Zwemfederatie (FINA) laten weten.

Door organisatorische en financiële problemen was het kanoprogramma voor de Spelen in Sydney lang onzeker. De Australiërs wilden aanvankelijk geen geld investeren in een slalompiste. De ICF en de provincie Nieuw-Zuid Wales en de gemeente Penrith zijn bereid gebleken de ontbrekende negen miljoen gulden uit te trekken. In Penrith wordt de slalombaan aangelegd.

De waterpolosters proberen al jaren olympische erkenning te krijgen. Het maximumaantal van 10.200 atleten op Olympische Spelen maakte het echter moeilijk de status te verhogen. De oplossing is nu gezocht in een klein programma voor de vrouwen met zes landen. Tijdens het congres in Lausanne, begin september, moet het Internationaal Olympisch Comité de beslissingen van het Australische organisatiecomité nog bevestigen.