Van Ommeren verhoogt winstprognose

Het Rotterdamse tankopslag- en scheepvaartconcern Van Ommeren heeft in de eerste helft van dit jaar een netto winst gemaakt van 55,2 miljoen gulden, 10,5 miljoen meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De winstverwachting voor geheel 1997 is verhoogd van 100 miljoen tot ongeveer 118 miljoen gulden.

In het netto resultaat over de eerste zes maanden is een verkoopwinst op schepen verwerkt van 6 miljoen. Tevens profiteerde Van Ommeren van een positief valuta-effect van vijf miljoen. Het bedrijfsresultaat verbeterde met 30 procent tot 102,4 miljoen. Alle sectoren hebben aan de winstverbetering bijgedragen. Als gevolg van het omvangrijke investeringsprogramma stegen de rentelasten met 7,1 miljoen tot 20,4 miljoen.

Van Ommeren doet ook dit jaar weer flinke investeringen ter versterking van de kernactiviteiten (tankopslag, scheepvaart en logistieke dienstverlening). De netto investeringen zullen dit jaar uitkomen op 270 miljoen, tegen 183 miljoen in 1996.