Dier op het hoofd (slot)

Of we de foto van Snabbeltje, het kleine verstoten eendje waarover we vorige week schreven, toch nog wilden plaatsen? Hoe zag Gekke Gerrit, de half tamme kraai die bij Justus Maria Sijsma op het hoofd klom, eruit? Verschillende mensen (niet de inzenders) hebben ons gesmeekt om nog één keer de laatste binnengekomen foto’s van onze korte zomerserie ‘dier-op-het-hoofd’ te plaatsen.

Hierbij, voor de allerlaatste keer dan. Tientallen kinderen hebben de afgelopen weken op ons verzoek een foto ingestuurd waarop ze te zien zijn met een dier op hun hoofd. Eergisteren kwam het laatste pakket foto’s binnen.

Daarvan kiezen we er nog een paar, en sommige vorige week beschreven (maar niet afgedrukte) foto’s komen aan bod, zoals het jong gestorven eendje Snabbeltje, op het hoofd van Titiaan Reijntjes. Vogels hebben bij de laatste inzendingen ook weer de overhand: ze zien de mens blijkbaar als wandelende boom en klimmen zonder problemen op een kinderhoofd. Papegaaien, en kraai-achtigen waren ruim vertegenwoordigd. Maar ook de rat Vosje van Sanne Locher (11 jaar) uit Hengelo ziet er geen been in op haar hoofd te klimmen. Toch moeten we streng zijn: zo stuurde Iris Ko (8) uit Geldermalsen een leuke foto in waarbij haar hond Maggy over haar hoofd kijkt, maar hij zit niet op haar hoofd. Dus valt hij voor deze serie af. Zo ook de roek Roekie, die wel heel fotogeniek Babette (7) en Lotte (5) Warendorf uit Amsterdam in de haren pikt, maar dat doet vanaf hun schouder: niet op het hoofd! Wel was er weer een aapje uit de Apenheul, die bij Erik de Roos uit Rijswijk op het hoofd klom (en hem in zijn nek poepte).

Met een aap-op-het-hoofd begon deze serie, en hij eindigt er nu ook mee.

    • Paul Steenhuis