Cd-box van Pet Sounds

RIJSWIJK, 22 AUG. Platenmaatschappij EMI brengt in oktober een nieuw werk uit van de Beach Boys: The Pet Sounds Sessions. Het gaat om een box van vier cd's met nooit eerder uitgebrachte opnamen die zijn gemaakt toen de Amerikaanse groep haar legendarische album Pet Sounds maakte.

Met Pet Sounds veranderde de Beach Boys in 1966 drastisch van stijl. Na jaren het ene Californische surflied na het andere te hebben opgenomen, maakte de groep onder leiding van Brian Wilson op Pet Sounds complexere muziek.

Op Pet Sounds staan onder meer de hit 'Sloop John B.' en het nauwelijks minder beroemde 'God Only Knows'. Op de box verschijnen andere versies en voorstudies van de nummers van Pet Sounds. Volgens EMI is Pet Sounds voor vele musici, ook hedendaagse, een bron van inspiratie. (ANP.)