Bundesligaduel moet over en Anderlecht trekt protest in

ROTTERDAM, 22 AUG. De tuchtcommissie van de Duitse Voetbal Bond heeft gisteren een protest van München 1860 toegewezen. Dat betekent dat de wedstrijd München 1860-Karlsruher SC van 5 augustus moet worden overgespeeld. Het bestuur van KSC tekende na de uitspraak beroep aan.

De commissie acht na het verhoor van getuigen bewezen dat scheidsrechter Malbranc het spel door een fluitsignaal al had onderbroken voordat Dundee voor KSC de gelijkmaker (2-2) aantekende.

Scheidsrechter Malbranc bleef tijdens de zitting bij zijn mening dat hij direct na het schot van Dundee had gefloten. Hij had na een overtreding van Pelé (München 1860) voordeel gegeven aan KSC. “Ik heb mijn fluitje voor de overtreding laten gelden als signaal voor het doelpunt”, zei hij.

Malbranc kreeg steun van collega Roth en de voor KSC spelende international Hässler. Daar stonden de stellige meningen van drie spelers van München tegenover. Pelé, Kientz en Fach hielden vol ruim voor het schot van Dundee het fluitsignaal voor de overtreding te hebben gehoord. De tuchtcommissie bepaalde tevoren tv-beelden niet als bewijsmiddel toe te laten. Dit in navolging van de richtlijnen van de wereldvoetbalbond FIFA.