Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Oorlog

Brug Mostar wordt hersteld

BOEDAPEST, 22 AUG. Hongaarse soldaten van de NAVO-vredesmacht in Bosnië gaan de beroemde brug van Mostar, in Bosnië-Herzegovina, herstellen.

De in 1566 door de Turken gebouwde brug werd in 1993, tijdens de oorlog tussen de Bosnische Kroaten en de moslims, door de Kroaten verwoest.

In de eerste fase van de herstelwerkzaamheden worden de in de Neretva gevallen restanten van de boogbrug boven water gehaald. De 28 meter lange brug bestond uit 456 steenblokken van elk twee ton. (Reuter)