Voorkeur; Films

EVERYONE SAYS I LOVE YOU De 26ste film van Woody Allen is een musical over de liefdesperikelen van een rijke, chaotische familie op Manhattan. Op de vleugels van het gezang van ongeschoolde sterren als Julia Roberts, Alan Alda en Allen zelf, komen we in een swingend uitvaartcentrum, een vijfsterren-hotel in Venetië en een gemaskerd kerstbal in Parijs, waar iedereen is verkleed als Groucho Marx. Ook met Goldie Hawn, Lukas Haas en Tim Roth. Amsterdam: Cinecenter. Bergen op Zoom: Cinemactueel. Hilversum: Filmtheater Hilversum.

GRIDLOCK'D Verbazend genuanceerd en realistisch regiedebuut van zwarte acteur Vondie Curtis Hall maakt zelfs van de kort na de opnamen vermoorde gangstarapper Tupac Shakur een sympathiek personage. In verkommerd Detroit zoekt Shakur met neurotische junkie Tim Roth naar door bureaucratische hindernissen belemmerde medische hulp voor aan overdosis bezweken vriendin. In: Amsterdam: Cinecenter en Kriterion / Studio K. Nijmegen: Cinemariënburg. Rotterdam: Lantaren / Venster. Utrecht: Springhaver. Wageningen: Molenstraattheater.

MARION In zijn liefdevolle derde speelfilm portretteert Manuel Poirier een gewoon meisje dat erachter moet komen dat ze een gewoon meisje is. De tienjarige Marion woont met haar ouders in een eenvoudige gemeenschap op het Normandische platteland en steelt het hart van een deftig echtpaar uit Parijs, dat haar een betere toekomst in de grote stad belooft. Gesteund door een sterk gecomponeerd scenario en met een geduldig gevoel voor het absurde, ontvouwt Poirier een spel van toevalligheden en manipulaties. Den Haag: Het Haags Filmhuis. Amsterdam: Rialto. Nijmegen: Cinemariënburg. Rotterdam: Lantaren/Venster.

MEN IN BLACK Elvis is niet dood, hij is alleen naar huis gegaan, zegt Tommy Lee Jones in een sciencefiction-komedie van Barry Sonnefeld vol uitzinnige actie en verrukkelijk voorspelbare visuele en verbale grappen. Naast zorgzaam arrogante Tommy Lee Jones is ook Will Smith een man in het zwart, die assisteert bij de geboorte van een buitenaardse inktvis en de aarde beschermt tegen een gigantisch insect. In meer dan 86 theaters.

EN VERDER All Stars Utrecht: Catharijne; Big Night Amsterdam: Desmet. Breda: Chassée. Cuyk a/d Maas: Bios Cuijk; Breaking The Waves Amsterdam: Desmet. Bergen op Zoom: Cinemactueel. Haarlem: Filmschuur. Utrecht: 't Hoogt; Conte d'Été Den Haag: Haags Filmhuis. Wageningen: Molenstraattheater; Hufters en Hofdames Amsterdam: Kriterion /Studio K, The Movies; Shakespeare's Romeo & Juliet Amsterdam: Cinecenter. Delft: Lumen. Utrecht: City Theater / Movies.