Slowakije en Bulgarije willen SS-23's houden

BRATISLAVA, 21 AUG. Slowakije en Bulgarije weigeren hun korte-afstandsraketten van het type SS-23 te vernietigen. De Amerikaanse regering heeft die vernietiging geëist.

Volgens een woordvoerder van het Slowaakse ministerie van Defensie is Bratislava niet van plan de raketten te vernietigen omdat ze “een integraal onderdeel vormen van 's lands verdediging”. Hij voegde daaraan toe dat de eliminering van de raketten “een politieke beslissing moet zijn” die op basis van “compensatie moet worden opgelost.” Slowakije is bereid daarover met de Amerikaanse regering te praten.

Ook de Bulgaren voelen niets voor de vernietiging van de SS-23-raketten. Een woordvoerder van het Bulgaarse ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat de vernietiging van de acht raketten “niet in het nationaal belang is”.