Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Technologie

Ontploffing Blaye

Foto: BLAYE - Een ontploffing van een graansilo in de zuidwestelijke Franse havenstad Blaye, bij Bordeaux, heeft gisteren aan zeker vijf mensen het leven gekost. Negen anderen worden nog vermist. Tientallen reddingswerkers zoeken met speurhonden naar ten minste negen vermisten.

De slachtoffers raakten bedolven onder 30.000 ton graan en beton toen de 40-meter hoge silo neerstortte op de bureaus van een graanopslagbedrijf. Vermoed wordt dat een combinatie van warmte en statische elektriciteit tot de explosie heeft geleid. In 1982 ontplofte een graansilo in de haven van de Franse stad Metz, waarbij twaalf mensen werden gedood. (Foto Reuters)