Filmtycoon Leo Jaffe overleden

NEW YORK, 21 AUG. Leo Jaffe, voormalig voorzitter van de raad van bestuur van Columbia Pictures, is woensdag op 88-jarige leeftijd overleden. Jaffe was van 1973 tot 1981 voorzitter. Onder zijn leiding overleefde Columbia in de jaren zeventig een bijna-faillissement en een ernstig geval van oplichting door een vooraanstaand medewerker en heroverde de studio een toonaangevende positie in de filmindustrie.

Tijdens zijn voorzitterschap produceerde Columbia onder meer goed ontvangen films als Kramer vs. Kramer, Midnight Express en Taxi Driver, evenals de kassuccessen Close Encounters of the Third Kind en Shampoo.

Na zijn vertrek bij Columbia Pictures was hij zeven jaar lang voorzitter van de film en televisie-afdeling van de United States Information Agency. (APE)