Een dagje naar het strand

Prentbriefkaarten, antieke badpakken en schilderijen met strandtaferelen geven een beeld van honderd jaar strandleven in de Zuid-Hollandse badplaats Katwijk aan Zee.

*Honderd jaar badleven in Katwijk, t/m 11 okt, Katwijks Museum, Voorstraat 46, Katwijk, di t/m za 10-12 en 14-17u, toegang ƒ 4, inl 071-4013047

Jackie Chan

Superster van de Hongkong-cinema Jackie Chan is momenteel in Nederland om scènes op te nemen voor zijn nieuwste film, waarin naar verluidt de Erasmusbrug het decor zal zijn van een van zijn adembenemende stunts. Handtekeningenjagers en fans kunnen Chan za 23 aug in het echt aanschouwen als hij tijdens het Floravontuur Drakebootfestival de nieuwe drakeboten van de Dutch Dragons ten doop zal houden.

*Floravontuur Drakebootfestival 1997, za 23 aug, 9u30, Watersportvereniging Noord-Aa, Zoetermeer, inl 079-3426415

Kunst, kiezel en klei

Diverse beeldenroutes over binnen- en buitendijken en uiterwaarden lang Maas en Waal voeren t/m 14 sept door de Bommelerwaard. Zo komt men in natuurgebied de Hurnse Kil, waar veel watervogels huizen, het vestingstadje Zaltbommel en het middeleeuwse kasteel Ammersoyen, waar een folder met de diverse routes te koop is.

*Kunst, kiezel en klei, kunstmanifestatie in de Bommelerwaard, t/m 14 sept, folder met routebeschrijvingen van 4, 10, 30, 33 km te koop op Kasteel Ammersoyen voor ƒ 2,50, Kasteellaan 7, Ammerzoden, dag (m.u.v. maandag) 11-17u, inl 073-5991270

Follies

Nog meer buitenkunst is te zien in het Amstelpark. Twaalf beeldend kunstenaars, ontwerpers en architecten bouwden er follies (tuinbouwwerken met een uitsluitend decoratieve functie die al sinds de Renaissance in tuinen en openbare ruimtes worden gebouwd).

*CultuurNatuur, t/m 7 sept, Amstelpark, Amsterdam, dag 8u tot zonsondergang, toegang gratis.

Noorderzon

Tot en met zo 24 aug staat het Noorderplantsoen in de stad Groningen in het teken van theater, circus, dans, muziek en komedie. Er zijn o.a. optredens van het Catalaanse muziektheatergezelschap La Fura dels Baus, de Federatie en de Cuban All Stars te zien. Het Amerikaanse acteursgezelschap Dell'Arte Players Company brengt de Europese première van hun nieuwste stuk 'Mad Love'.

*Theaterfestival Noorderzon, t/m zo 24 aug, Noorderplantsoen, Groningen, inl 050-3140278

Upon the catwalk

Studenten van Nederlandse en Belgische modeacademies presenteren hun ontwerpen tijdens de Barclay Catwalk, een grootscheeps mode-evenement in het Amsterdamse Bos.

*Barclay Catwalk, zo 23 aug, 21u, Arena Amsterdamse Bos, toegang ƒ 12,50, reserveren aanbevolen: www.aub.nl/barclay/catwalk, 020-4200200