AZ opnieuw aangeklaagd om spelers

GOUDA, 21 AUG. De spelersvakbond VVCS zal bij de rechtbank van Utrecht om uitvoering vragen van een dwangsom van 20.000 gulden voor elke dag dat de vier spelers Kenan Durmusoglu, Mark Snijders, Danny Hesp en Hamisi Amani-Dove niet volledig in de A-selectie van AZ worden opgenomen. Vanmiddag om 12 uur liep hierover een ultimatum af naar aanleiding van het vonnis van de arbitragecommissie.

De VVCS zal AZ ook bij de tuchtcommissie van de KNVB aanklagen wegens het niet uitvoeren van het vonnis. Dit kan de eerste divisieclub een straf opleveren die varieert van puntenmindering tot verwijdering uit de competitie. AZ heeft het kwartet spelers op verzoek van trainer Willem van Hanegem wegens gebrek aan kwaliteit verbannen naar de tweede selectie. De Alkmaarse club is van mening dat voldoende uitvoering is gegeven aan het vonnis van de arbitragecommissie.