Steetskamp ziet af van leiding HMG

AMSTERDAM, 20 AUG. Bob Steetskamp blijft de hoogste man bij zuivelfabrikant Mona. Gisteren heeft Steetskamp besloten niet in te gaan op de aanbieding topman te worden van de Holland Media Groep (HMG), het bedrijf achter de tv-zenders RTL4, RTL5 en Veronica.

Volgens een woordvoerder van Steetskamp bevonden de gesprekken zich nog slechts in een oriënterende fase. Bronnen binnen HMG ontkennen dit met klem. De onderhandelingen waren volgens hen reeds zo ver gevorderd dat Steetskamp waarschijnlijk nog nog deze week benoemd zou worden door de aandeelhouders van HMG, uitgever VNU, het Luxemburgse mediaconcern CLT en Veronica.

Steetskamp wil niets zeggen over de redenen om zich uit de procedure terug te trekken: “Dat is een privé-zaak,” aldus zijn woordvoerder. HMG zelf heeft geen commentaar op de gang van zaken bij de benoeming van de nieuwe topman. Daar wordt naar gezocht sinds de vorige bestuursvoorzitter Huib Boermans in juni weg moest omdat hij zich schuldig had gemaakt aan belangenverstrengeling.

Met het wegvallen van Steetskamp, duikt de naam van Frank Eijken opnieuw op. Eijken is de baas van RTL's reclame-organisatie IP. Hij was al eerder door topman Remy Sautter van CLT als kandidaat naar voren geschoven. De beoogde benoeming van Eijken werd naar verluidt echter getroffen door een veto van Joop van der Reijden, voorzitter van Veronica die vindt dat de IP-baas te weinig ervaring heeft met het maken van programma's.