Matige winstgroei Holec

HENGELO, 20 AUG. Beurskandidaat Holec Holland, producent van schakel- en elektriciteitskastjes, heeft in de eerste helft van dit jaar een winst geboekt van 13,6 miljoen gulden. Dat komt neer op een stijging van 3 procent. Het bedrijfsresultaat steeg met 5 procent tot 17 miljoen gulden.

Holec Holland verwacht dit jaar nog een beursnotering te krijgen op de Amsterdamse effectenbeurs. “We hebben nog geen datum, maar liggen wel op schema”, aldus een woordvoerder over de voorbereidingen.

De orderontvangst - een belangrijke graadmeter voor de onderneming - nam in de eerste helft van dit jaar met 9 procent toe tot 176,6 miljoen gulden. Van deze orders komt 47 procent uit het buitenland. Holecs omzet bedroeg 159,4 miljoen gulden, een stijging van 6 procent.

Op een gezamenlijke onderneming in China, waarmee Holec vorig jaar van start ging, leed de onderneming nog aanloopverliezen. Die post was grotendeels verantwoordelijk voor het verlies van 1,2 miljoen gulden op deelnemingen. Holec heeft een belang van 50 procent in het samenwerkingsverband dat zich toelegt op de assemblage van schakelpanelen. (ANP)