Krajicek niet geplaatst bij US Open

NEW YORK, 20 AUG. Richard Krajicek is voor het eerst sinds lange tijd niet geplaatst voor een grandslamtoernooi. De oud-Wimbledonkampioen heeft voor de US Open, die maandag in New York begint, geen beschermde status gekregen. Op de wereldranglijst staat Krajicek momenteel negentiende.

Vorig jaar verloor Krajicek in New York zijn partij in de eerste ronde van de Zweed Stefan Edberg. Toen was hij, als Wimbledonkampioen, nog als vijfde geklasseerd. Brenda Schultz-McCarthy is bij de vrouwen als dertiende gerangschikt.

Bij de mannen voert de Amerikaanse titelverdediger Pete Sampras de lijst aan voor zijn landgenoot Michael Chang en de Rus Jevgeni Kafelnikov. De Zwitserse Martina Hingis, net als Sampras dit jaar succesvol in Melbourne en Wimbledon, is met haar zestien jaar en elf maanden de jongste speelster ooit, die eerste is geplaatst. Dat record stond op naam van de Amerikaanse Tracy Austin, die in 1980 zeventien jaar en acht maanden was toen ze de hoogste plaats kreeg toebedeeld. Hingis wordt gevolgd door de Amerikaanse Monica Seles en de Tsjechische Jana Novotna.